دکنر علی اصغر محمدی فاضل در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: در حاشیه اجلاس هند با "اینا موف" مدیر روابط بین الملل سازمان محیط زیست و جنگل های روسیه آخرین مذاکرات در خصوص تبادل ببرهای سیبری انجام شد.
به گفته وی، با توجه به اینکه در حال حاضر محل پرورش در اسارت ببرهای سیبری در میانکاله به طور کامل آماده شده است برای مبادله تنها منتظ راظهار نظر طرف روسی هستیم.
فاضل با بیان اینکه توافق بین ایران و روسیه در خصوص این تبادل با اخذ نظر مشورتی اتحادیه جهانی حفاظت از محیط زیست است اظهار داشت: در حال حاضر نمایندگانIUCN هم از سایت میانکاله و هم از ببرهای روسی که در باغ وحش گلنجیک روسیه نگهداری می شوند بازدید کرده اند و موافقت اولیه خود را با این انتقال اعلام کرده اند.
معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست تصریح کرد: به زودی یک هیأت کارشناسی متشکل از کارشناسان و یک دامپزشک حیات وحش و همچنین کارشناسان تکثیر در اسارت از روسیه برای بررسی آخرین وضعیت میانکاله و همچنین دو قلاده پلنگی که قرار است به این کشور منتقل شوند و در حال حاضر در باغ وحش های تهران و شیراز نگهداری می شوند به تهران می آیند.
وی افزود: پس از این بازدید در یک نشست سه جانبه بین ایران ، روسیه و IUCN در خصوص جزئیات این تبادل تصمیم گیری نهایی می شود و پیش بینی می کنیم حداکثر تا پایان امسال ببرهای سیبری به میانکاله منتقل شوند.
فاضل در پاسخ به اینکه انتقال ببرهای سیبری از روسیه به میانکاله که از زمستان سال گذشته قرار است اتفاق بیافتد چرا تا کنون عملی نشده است اظهار داشت: سال گذشته بدون نظر IUCN همانند تبادل قبلی می خواستیم این کار را انجام دهیم اما در نهایت تصمیم گرفته شد که این اقدام با مشورت اتحادیه جهانی حفاظت و به صورت اصولی انجام شود و انتقال ببرها در فصل بهار و تابستان هم چون بر خلاف نظر کارشناسان IUCN بود اتفاق نیافتاد.
نظر شما